Video: Amning med stora bröst – några tips (5 min)

AMNING. Här kommer videotips om amning med stora bröst. Ibland kan man nämligen ha nytta av lite olika knep och handgrepp vid amning beroende på bröstens form och storlek.

Amning med stora bröst. Mamma och bebis ligger i sängen och ammar.

Har du egna knep vid amning med stor byst – knep som andra ammande skulle kunna ha glädje av? Lämna gärna en kommentar längst ned i blogginlägget i så fall!

Klicka här nedan för att se fler videor och bilder på amning från babybaby.se. Du kan bland annat se några olika amningsställningar och tips kring hur du kan få barnet att ta ett stort tag om bröstet.

I videon ”Tillbakalutad amning, ”laid back” (11 min)”, till exempel, kan du se en amningsställning som har hjälpt många vars bebisar haft svårt att få ett bra grepp om bröstet i början. I den videon syns för övrigt en förälder med en lite mindre byst än vad som syns i övriga videor på denna blogg.

Amning med stora bröst. Mamma sitter upp och ammar bebis. Hon har en hoprullad handduk under bröstet.

Om amning på babybaby.se:

Amma eller pumpa på jobbet – här är dina rättigheter
Pumptips till dig som ammar och jobbar

Byta bröst – ett sätt att öka mjölkproduktionen

Lista: De fem mest förvirrande sakerna om amning (och hur man begriper sig på dem)

Video: Bebis hittar bröstet på egen hand efter födseln (19 min)

Video om amningsteknik (11 min)

Video on breastfeeding technique (11 min)

Video: Tillbakalutad amning, ”laid back” (11 min)

Bildserie: Bra position och stort tag

17 supertrick när bebisen amningsstrejkar

Video: Aktiv amning, 4 knep för mer mjölk i bebismagen (7 min)

Kvällsoro, maratonamning och magknip: 17 akut-tips!

 22 skäl att läsa på om amning innan du får barn

Video: Amma liggande (9 min)

Video: Den första bröstmjölken (10 min)

Mjölkstas!

Video: Handmjölkning (5 min)

Video: Bröstkompressioner (2 min)

Video: Hamburgergreppet (3 min)

Video: Nyfödd sväljer bröstmjölk (2 min)

Amning och ont i ryggen – mina åtta bästa tips för skönare amning

Video: Toa-amning (amning the true story, 1)

Tillbaka till helamning – expertens bästa tips
Amma mer och tilläggsmata mindre – här hittar du pepp och supertips

Caroline: ”Så började vi helamma igen”
Därför ammar vi ute – och inte alltid med stil
Amningsbilder som ljuger
Stöd Amningshjälpen

Därför älskar jag amningsmottagningen
Tänk på detta, BB och BVC!
Glädje och ilska på amningskonferens
Amningskurs till alla som vill!

Varför stressen i förlossningsvården pajar amningen – och varför detta är viktigt
Nyblivna föräldern Maria om amning i förlossningskrisen: Jag grät av stress

Serie om tveksamma amningsråd:

Amma på samma bröst två gånger på raken – bra amningsråd?

Serie om vanliga ”jobbiga grejer” vid amning:
När bebisen vill amma precis jämt (jobbiga grejer vid amning, del 1)
Sprängfyllda och läckande bröst (jobbiga grejer vid amning, del 2)
När det gör ont att amma (jobbiga grejer vid amning, del 3)
När bebisen favoriserar ett bröst (jobbiga grejer vid amning, del 4)
När bebisen amningsstrejkar (jobbiga grejer vid amning, del 5)

Intervjuserie om att föda barn och amma ”förr”:

Ulva, om att amma 1949
Linnéa, om att amma 1947

Norah, om att amma 1973

Nancy, om att amma 1955
Inga, om att amma 1968
Mamma, om att amma 1973

Om mina egna erfarenheter av amning:

Det hade jag velat veta om amning
Amningsförtvivlan och amningspress
Nytt barn, ny amning

Vi har fått en baby! Amningsdagbok, del 1
Vi har fått en baby! Amningsdagbok, del 2
Vi har fått en baby! Amningsdagbok, del 3
Vi har fått en baby! Amningsdagbok, del 4
Vi har fått en baby! Amningsdagbok, del 5

Empati kan inte ersätta amningskunskap
Jag störde mig på ammande mammor
Varför jag ammar ett barn som inte är bebis
Video: Därför ammar jag min tvååring (2 min)
Två barn vid bröstet! Om att amma syskon i olika åldrar
Trebarnsmamman Lisen ammade på stranden: ”Ingen sa någonting”

Kvinna har liten bebis mot sin axel, utomhus.
Foto: Elliot Foxprince.

4 reaktioner på ”Video: Amning med stora bröst – några tips (5 min)”

 1. Tack för massa bra tips för oss med större byst! Jag har några funderingar om amningsbekymmer på natten. Det blir lite problematiskt när ögonen går i kors mitt i natten, amningen blir inte gärna helt genomtänkt. Jag har inte ork eller händer att föra barnet till bröstet, det blir gärna tvärtom. Det är ocksä svårt att hitta amnings-bhar till större bröst som håller allt på plats och som fortfarande är bekväma även på natten då jag helst sover utan. Sen har jag problemet att jag vaknar genomdränkt i läckande bröst och att det gärna blir en för stark utdrivningsreflex tidigt på morgonen så bebis sätter i halsen. Sen tillkommer förstås torsk i bebis mun som svider både på hen och mig den senaste tiden. Det ska banne mig inte vara lätt detta, jag trode naturen var bättre designad. Alla tips mottages tacksamt!

  1. Hej! Tack själv, för din kommentar! 🙂
   Jag är ingen certifierad amningsrådgivare på något sätt, så behöver du hjälp föreslår jag kontakt med hjälpmamma, amningsmottagning eller att du gör inlägg i Amningshjälpens slutna grupp på Facebook. Där ser jag titt som tätt frågan om bra behåar för storbystade och en del svar. Tyvärr minns jag inte svaren, men det brukar ges bra svar generellt i den gruppen.
   När det gäller amningen på natten undrar jag om det gör ont eller blir andra problem om taget inte blir helt hundra alla gånger? Känns det ok är det förmodligen ok. Jag har haft en liten nattlampa med svagt ljus till hjälp om natten i början. Eller en liten pannlampa. Men då har jag suttit upp i sängen, brukar du ligga och amma? Det är ju skönast om man kan ligga ner och amma och få det att funka så. För mig har det tagit lite tid, med alla tre barn, innan liggamningen på natten har funkat bra. I alla fall 1-2 månader.
   Stark utdrivning kan lugna ned sig – hur gammalt är ditt barn? Jag har själv inte haft sådant spill som du beskriver men hört tips om filtar varvade med plastade lakan/handdukar i sängen.
   Sprutar det väldigt kraftigt kan man låta mjölken börja spruta och låta det första landa i en handduk istället för i bebisens mun. Sen kan flödet bli lite lugnare.
   Nu är jag inte medicinskt utbildad heller. Men torsk i munnen bör behandlas, eller hur? Det kanske ni redan gör? Vår minsting hade torsk i munnen som bebis och vi fick recept via vårdcentralen. Men, som sagt, detta är inte mitt område. Har du en amningsmottagning du kan ringa? De borde ha bra råd om allt, inklusive svamp/torsk.
   Ja, bland tycker man att evolutionen kunde ha optimerat den här matningsfunktionen lite bättre, jag håller helt med! 😀

   1. Tack snälla för snabbt svar! Jag tror egentligen nattamningen fungerar rätt hyffsat. Jag blir bara lite lätt paranoid att han sväljer massa luft och får ont i magen. Jag läser om bra tag och tycker att vi har fått till det tillräckligt bra men det är lätt att bli osäker. Bra tips där om plastad frotté och att låta det spruta ut lite först innan bebis får frukost. Torsk ska gå över av sig självt säger vårdguiden. Jag ska fortsätta plugga amning, tack igen för svar och en utmärkt blogg!

    1. Hej igen! 🙂 Det där med torsken kan du kanske kolla med en amningsmottagning, för säkerhets skull, om det inte blir bättre? Det ska ju inte behöva svida i dina bröst, tycker jag. Ont i magen verkar de ofta ha, de små. Om det är mycket gaser och stånk och stön kan man vara hjälpt av så kallad babypottning när det stånkas och bökas som värst. Man kan hålla bebisen i knäna över toa, handfat eller badkar och hjälpa henne/honom på traven, så att säga. Det har räddat några nätter hos oss i alla fall :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *