Video: Amma bebis liggande i vävd bärsjal, bebis 8 veckor (2 min)

AMNINGSVIDEO. Amma bebis liggande i vävd sjal! Eller halvliggande, i alla fall. Videon i det här blogginlägget ger förslag på hur du kan göra med en så kallad vävd bärsjal om du vill amma i den.

Amma bebis liggande i vävd sjal. Två kvinnor på parkbänk sommartid, den enda kvinnan ammar en bebis i en bärsjal.

Här sitter svärmor och jag och pratar vid Mariatorget i Stockholm medan jag ammar bebisen i den sjalknytning som syns i videon.

Amma bebis liggande i vävd sjal. Kvinna ammar bebis i bärsjal sittande på parkbänk, sommar.

När jag sitter ned och ammar på detta sätt sitter jag riktigt skönt. Jag behöver knappt spänna mig alls. Det som krävs är en hand som stödjer barnets nacke hela tiden, det är allt.

För mig som har problem med rygg och axlar är det en riktig höjdare att kunna amma med det stöd som sjalen (eller selen) ger. Om du liksom jag lätt får ont i ryggen vid amning, ta en titt här:

Amning och ont i ryggen – mina åtta bästa tips för skönare amning  

Amma bebis liggande i vävd sjal. Kvinna ammar bebis i bärsjal sittande på parkbänk, sommar.

I det här blogginlägget har jag visat ett exempel på amning av bebis i vävd sjal fast i upprätt position. Alltså med bebis som sitter upp i sjalen.

Klicka på rutan nedan för ännu fler tips!

Känns amning i bärsjal eller bärsele som något jättesvårt? Lugn, man kan behöva öva ett antal gånger innan det börjar funka någotsånär. Så var det för mig, i alla fall. Övning ger färdighet!

Och vill du lära dig mer om amning i allmänhet, klicka nedan. Där hittar du en hel rad videor med konkreta och lättbegripliga tips kring amning.

4 reaktioner på ”Video: Amma bebis liggande i vävd bärsjal, bebis 8 veckor (2 min)”

  1. Älskar dina videos och dina inlägg. Alltid så fin och icke pekpinnig ton! Har lärt mig så mycket av din blogg och är så tacksam ❤

  2. Hej;
    Tack för en fantastisk blogg!

    Jag skulle jätte gärna läsa din amningsdagbok för din nyfödde och även, vet inte om du fortfarande ammar din näst yngste, en om tandemamning denna gg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *