Video: Amma i trikåsjal på språng (2 min)

AMMA I TRIKÅSJAL. TRE KORTA VIDEOR! Det finns flera sätt att amma i trikåsjal, en stretchig bärsjal som många använder med små bebisar. Här är ett i mitt tycke mycket enkelt sätt, se video nedan.

Amma i trikåsjal, liten bebis ammar utomhus.

Detta är toppen, tycker jag, när jag är ute och bebisen behöver amma nu och jag inte har tid eller lust att avbryta mina aktiviteter – som att bära hem en Hemköpkasse full med mat. Här är jag i veckan med 2,5 veckor gammal bebis, en ny liten lillebror:

När bebisen har ammat klart, vad gör jag då? Ja, om sjalen känns lös och svajig kan man tajta till sjalen igen. Så här, ungefär, gör jag:

Eller så låter jag ett sovande barn sova vidare i samma lite ”lösare” ställning om det hela ändå känns säkert och någorlunda stadigt. Jag kanske snart är hemma och hade ändå tänkt ta ur barnet vid hemkomsten, till exempel.

Jag har då ständigt en arm bakom nacken på barnet. Jag låter barnets ansikte vara synligt för mig hela tiden. Huvudet är hela tiden lätt bakåtlutat mot någon av mina armar. Då kan jag se att barnet har fria luftvägar, som på bilden nedan. Där sover bebisen sött efter amning med min vänstra handled som stöd.

Amma i trikåsjal, bebis har ammat färdigt och sover med ett leende.

Eller så flyttar jag över sovande bebis till säng eller vagn och hoppas att det tricket för ovanlighetens skull ska lyckas. Föra-över-till-säng-knep finns i den här texten.

I en trikåsjal, knuten som i videorna i det här blogginlägget, kan man rätt enkelt ta ut barnet på detta vis, till exempel (på videon nedan hade jag ett vaket och hungrigt barn som som ville ut bums – ett sovande barn kan man gott ta det lite lugnare med):

Mer om att amma i trikåsjal

Här är ett annat sätt att amma bebis upprätt i trikåsjal. Du knyter bara lite, lite annorlunda än i det ”vanliga” knytsättet.

Se även: Video: Tre sätt att amma nyfödd i bärsjal (trikåsjal).

Och: Bilderie (NY): Amma bebis upprätt i trikåsjal.

Hur du knyter en trikåsjal från första början, enligt det vanligaste knytsättet, kan du se exempel på här:

Video: Bebis i trikåsjal på 3 minuter!  
Bilder och video: Knyta trikåsjal med nyfödd bebis
Bildserie: Knyta trikåsjal 

Tips när du ammar på språng

Med rätt stora och tunga bröst, som jag har, är det i mitt tycke smidigast att hissa upp bröstet en bit, som syns på videorna ovan, när jag ammar i bärsjal och bärsele. Skulle jag amma med bröstet i naturlig fallhöjd, så att säga, skulle barnet hamna väldigt långt ner på mig. Det skulle bli rätt svajigt.

Det kan också vara praktiskt att bara lyfta bröstet rakt upp ur urringningen och inte knäppa upp behån. Blusar med elastisk urringning är toppen för sådana här amningsstunder. Jag har köpt på mig flera stycken inför kommande månader.

Läs en massa fler tips här, inklusive tips till den som har små och inte så flyttbara bröst: Se hit! Så ammar du i bärsele och bärsjal.

Se även: Video: Amma upprätt i vävd sjal, bebis 5 veckor (7 min).

8 reaktioner på ”Video: Amma i trikåsjal på språng (2 min)”

  1. Alltså fy tusan så gullig bild på lillebror! Känns jättekonstigt att jag snart ska amma igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *