Tips: Så får du upp barnet på ryggen i bärsele

BÄRA BARN PÅ RYGGEN I BÄRSELE. Sommaren är en perfekt årstid för att bära barn på ryggen. Är vädret fint behövs inte så mycket kläder och barnet kan sitta och chilla och spana på allt skoj ute. Många barn gillar också att ta en lur på ryggen.

Men hur får man upp barnet på ryggen i bärselen, då? Om man är ensam och inte kan få hjälp? Här nedan kommer några samlade tips från denna blogg.

Not: Att bära på ryggen i bärsele kan du börja med när barnet är så pass stabilt i nacken att hon/han kan hålla uppe sitt huvud själv. En förutsättning är också att selen har rätt storlek för barnet. Det har bära barn-coachen Franziska Federle tidigare sagt här: 11 bästa skälen att bära ditt barn på ryggen i bärsjal eller bärsele.

Hur få upp barnet på ryggen? Jo:

Du kan ha barnet på din mage i bärselen och skuffa över barnet till ryggen. Obs! Det är bra att kolla i förväg att det tvärgående spänne som sitter över bröstkorg/skulderblad (beroende på om barnet sitter på mage eller rygg) verkligen sitter åt ordentligt och inte kan gå upp. Ryck till i spännet och kolla att det sitter ihop innan du börjar följande manöver:

Här är en till video med samma trick:

Här nedan är några andra sätt som jag brukar köra med. Obs, känner du dig osäker, testa med barnet hemma först och kanske vid säng eller stor mjuk soffa, till dess att du känner dig säker:

När du ska ta ut barnet går det att vrida barnet till magen, utan att ta ut barnet – alltså som de första videorna i detta inlägg fast omvänt. För mig känns det dock enklare att göra så här:

Det går för övrigt bra att bära på ryggen i regn, tycker jag. Om det inte blåser halv storm, då. Ett stort paraply fixar mycket. Man kan också ta en regnrock och peta in under axelband och kanter till selen därbak så att barnet skyddas från regn. Huvudsaken är att man kan se barnets ansikte hela tiden så att man veta att barnet har fria luftvägar. Vad gäller det och andra säkerhetsaspekter vid bärande, se en bit ned i detta inlägg.

Lycka till med ryggbärandet! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *