Video: 40 tips vid amningsstrejk (15 min)

AMNINGSSTREJK, VIDEO. Har du en amningsstrejkande bebis? Svår att amma, bökar vid bröstet, ”konstrar”? Kanske böjer sig undan och fäktar och eventuellt skriker så fort du försöker amma?

Det här är jättevanligt i perioder. Ofta sker det på kvällarna när bebisen är liten och har kvällsoro. Eller så kommer det en släng vid 2-3 månader. Eller vid någon annan tidpunkt. Och det går över. Här är en video som beskriver 40 knep som kan underlätta amningen (och livet) medan ”strejkandet” pågår.

Obs: Hör med vården, som 1177 eller BVC, om du misstänker att ditt barn inte mår bra. Bebisar kan till exempel ha svårt att amma om de har blåsor i munnen eller ont i örat.

Se också:

17 supertrick när bebisen amningsstrejkar   

Kvällsoro, maratonamning och magknip: 17 akut-tips!   

4 reaktioner på ”Video: 40 tips vid amningsstrejk (15 min)”

 1. Hej

  Jättebra och instruktiva videos. Har haft mycket nytta av dem.

  Skulle du kunna tänka dig dela med dig av tips för amningsbh? Tycker det inte är helt lätt att hitta som passar storbystad och sitter bekvämt.

  1. Hej! Tack, vad roligt att höra!
   Jag har tyvärr inte så mycket bra tips förutom (om ekonomin tillåter det och det finns i din närhet) gå till en specialiserad butik där de kan ta mått och hitta något som passar just en själv. Fråga gärna i Amningshjälpens slutna grupp på Facebook (eller sök i gruppen). Där kommer detta ämne upp då och då och en del har stenkoll på onlinebutiker, märken osv.

 2. Åh Lisen vilka bra råd och fina bilder/ filmer du lagt upp! Så duktig du är. Du förklarar lugnt, tydligt och även med text! Jag är imponerad! Har mailat all info från dig till min dotter så vad kan gå fel? Tusen tack för en fin pratstund i ditt kök idag också.
  Kram Monica E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *