Videor: Bära och amma 1,5-åring, så kan det se ut

AMNING, BÄRA BARN. Att bära eller amma ett barn som blivit 1,5 år är inte alls samma som att bära eller amma en liten pluttbebis.

Många gånger är amningen och bärandet faktiskt mysigare – hejdå svett och frustration och ömma bröstvårtor från den allra första nyföddstiden och hej nya möjligheter att kommunicera och ha skoj ihop, vid såväl bröst som i bärsele eller bärsjal.

Här kommer några korta videor som visar hur det kan vara att amma ett större barn – och att bära ett större barn i sele.

Jag visar detta för att jag vill skicka lite pepp och kanske inspiration till er som inte har lust att sluta amma (eller bära i bärdon) bara för att era barn inte är pyttesmå längre.

”Sela upp” 1,5-åring i bärsele

Att sätta sin 1,5-åring i bärsele är då rakt inte samma sak som att sätta en liten nyfödd plutt i bärsele eller bärsjal. 1,5-åringen vill just nu ha en leksaksbil (eller två eller tre) med vid ”uppselning”:

Ps. Jackan som syns i klippet är en särskild bära barn-jacka, toppen att ha om man bär mycket under kalla årstider.

Amma 1,5-åring i bärsele

Eftersom mitt barn numera är mycket kapabelt och mina bröst flexibla behöver jag inte justera eller hissa ned bärselen vid amning. Barnet till och med fångar upp bröstet själv efter att ha råkat släppa. Har man oflexibla och/eller små bröst kan man behöva hissa ned selen. Men amning i bärdon är definitivt lättare när barnet är lite större:

Mitt barn äter såklart ”vanlig” mat också, och med god aptit. Amningen är mer som en mellis, vid behov, när vi är på språng.

Amma 1,5-åring hemma

Under jullovet, som precis tog slut, upptäckte vi att 1,5-åringen blir gladare än gladast av att få titta på kattklipp på nätet. Närmare bestämt klipp där katter ”mjauar” till Jingle bells och liknande. Ett par minuters Jingle cats-amning funkar nästan absurt bra om den lille är väldigt ledsen av någon anledning – förkyld, gjort illa sig, får inte leka med köksknivarna:

Har du en mindre plutt och vill ha tips kring amning och bärande? Via banners här nedan hittar du massor med info och filmer.

2 reaktioner på ”Videor: Bära och amma 1,5-åring, så kan det se ut”

  1. Läste i ett tidigare inlägg om amning med ett större barn vid sjukdom. Intressant, har en snart 3 årig dotter som jag ammar. Just nu är hon sjuk och aptiten är noll . Men hon ammar för fullt och kissar. Hon äter väl nån matbit per dag men inte mycket. Men man vet ju inte hur mycket hon får i sig . Ser bara att det är ordentligt med kiss i allafall. Kan tillägga att jag fick barn för 5 månader sedan.
    Känns som att det finns mjölk.
    Mvh
    Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *