Video: Amning i ringsjal, från nyfödd (8 min)

AMMA I BÄRSJAL, VIDEO. I den här videon visar jag ett par olika sätt att amma i ringsjal på. En ringsjal är jättebra att bära och amma i, tycker jag, när barnet är litet och vill amma stup i kvarten.

Man behöver stödja barnets huvud med en hand vid amning på detta vis. Men att ha en hand fri – och två ben! – är inte illa. På så sätt kan man lyckas knata bort till kaffebryggaren och äntligen få i sig morgonens kaffe, till exempel.

Obs! Fesljummet kaffe i koppen ovan, jag kör alltid ljummet kaffe numera. Säkert för bebisen och dessutom hinner kaffet alltid svalna innan jag får något.

Finns det syskon i familjen finns heller inte alltid möjlighet att sitta parkerad i soffan hela dagen med Netflix och amma. Man har kanske inte lust att sitta fastklistrad i soffan, heller. Då är sjalen toppen.

När man fått in snitsen med ringsjal tar det väldigt kort tid att hiva upp barnet i famnen och börja amma barnet, tycker jag. Så jag rekommenderar varmt att ge det en chans.

Vill du ha konkreta och pedagogiska tips på hur du knyter ringsjal med en liten plutt rekommenderar jag till exempel denna video från Bära Nära. Söker du på ”ring sling” på nätet kommer du också få massor av träffar.

I den här videon fokuserar jag mest på amningen. Jag har filmat några olika amningar med ringsjal, den första från när vår bebis var blott fyra dagar gammal. Here we go!Tack för tips och förslag i samband med att jag gjorde denna video, Franziska Federle vid Kängurubarn! Franziska Federle är certifierad bärandekonsult och erbjuder praktisk vägledning, kurser och föreläsningar om att bära barn.

One thought on “Video: Amning i ringsjal, från nyfödd (8 min)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *