Video: Amning i ringsjal, från nyfödd (8 min)

AMMA I BÄRSJAL, VIDEO. I den här videon visar jag ett par olika sätt att amma i ringsjal på. En ringsjal är jättebra att bära och amma i, tycker jag, när barnet är litet och vill amma stup i kvarten.

Man behöver stödja barnets huvud med en hand vid amning på detta vis. Men att ha en hand fri – och två ben! – är inte illa. På så sätt kan man lyckas knata bort till kaffebryggaren och äntligen få i sig morgonens kaffe, till exempel.

Obs! Fesljummet kaffe i koppen ovan, jag kör alltid ljummet kaffe numera. Säkert för bebisen och dessutom hinner kaffet alltid svalna innan jag får något.

Finns det syskon i familjen finns heller inte alltid möjlighet att sitta parkerad i soffan hela dagen med Netflix och amma. Man har kanske inte lust att sitta fastklistrad i soffan, heller. Då är sjalen toppen.

När man fått in snitsen med ringsjal tar det väldigt kort tid att hiva upp barnet i famnen och börja amma barnet, tycker jag. Så jag rekommenderar varmt att ge det en chans.

Vill du ha konkreta och pedagogiska tips på hur du knyter ringsjal med en liten plutt rekommenderar jag till exempel denna video från Bära Nära. Söker du på ”ring sling” på nätet kommer du också få massor av träffar.

I den här videon fokuserar jag mest på amningen. Jag har filmat några olika amningar med ringsjal, den första från när vår bebis var blott fyra dagar gammal. Here we go!

Tack för tips och förslag i samband med att jag gjorde denna video, Franziska Federle vid Kängurubarn! Franziska Federle är certifierad bärandekonsult och erbjuder praktisk vägledning, kurser och föreläsningar om att bära barn.

3 reaktioner på ”Video: Amning i ringsjal, från nyfödd (8 min)”

  1. Älskar dina videos, tack! Är nybörjare på barn, amning och sjal! Bär min tvåmånaders i sele ute och börjat med ringsjal hemma. Vill nu få till att amma i ringsjalen då utdrivningsreflexrn är stark och jag senaste tiden i princip endast kunnat liggamma. Så två frågor efter att ha sett din video 🙂 1: när jag försöker amma upprätt tycker jag att bebis måste vara så löjligt långt ner pga relativt stora, hängiga bröst. Om jsg lyfter upp bröstet tycker jag att bröstet åker ner direkt när jag släpper för att dra åt sjalen. Vad tror du om detta? 2: Kan jag skippa att rapa om jag sätter bebis upp i sjalen igen efter amning?

    1. Hej och tack för uppskattning ?. Just att amma upprätt i ringsjal kan jag själv tycka är lite trixigt ibland av ungefär samma skäl som du nämner. Går det att ha behå på, inta knäppa upp den vid amning och låta bröstet hänga lite över behåkanten? Det kan stabilisera ett lite ostyrigt bröst ?. Annars tycker jag personligen att andra typer av bärdon är enklare vid upprätt amning. Testa dig fram! En annan variant med ringsjalen är att använda ena handen till att stötta upp bröstet med under amningen. Det går också att knöla in en handduk eller liknande under bröstet och därmed få upp bröstet en bit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *