Video: Amma i bärsjal på vintern (3 min)

VIDEO, AMNING I BÄRSJAL/BÄRSELE. Att amma ute på vintern i bärsjal är alls ingen omöjlighet. Titta här nedan!

Igår, innan vintermörkret lade sig över staden, gick jag ut med bebisen i bärsjal. Bebisen var trött och förkyld. Jag trodde att han skulle somna på stört. Men nej, han ville tydligen amma. Så jag ammade honom, i sjalen. Jag råkade ha kameran med – här är resultatet:

I videon ammar jag i en så kallad vävd bärsjal. Jag lossar bara lite på sjalen och hissar ner bebisen ett snäpp, som i videor här och här.

Men det kan gå lika bra att amma ute i en trikåsjal. Se exempel på amning i trikåsjal här och här.

Ute-amning i kallt väder i bärsele syns här.

Har du liten/fast byst kan du behöva hissa ned barnet lite mer än jag gör på videon. Massor av tips för amning i bärdon, inklusive tips för ammande med olika former och storlekar på bysten, hittar du här.

Kläder vid ute-amning

I videon i detta blogginlägg har jag på mig en så kallad bärjacka. Vi har också på oss en dubbelpolo. Då slipper vi frysa om våra halsar vid utebärande (och ute-amning).

Bärjacka är ett praktiskt plagg, men ingen nödvändighet, inte ens vid amning. Du kan bära bebisen under din vanliga jacka eller kappa om det finns utrymme, till exempel. När du bär, se bara till att barnet har frisk luft nära ansiktet och att barnets ansikte är synligt för dig, till exempel som på bilden ovan. Du vet du att barnet har helt fria luftvägar.

I det här blogginlägget finns en rad tips om amning ute på vintern i bärsjal och bärsele: 17 tips när du bär bebis i vinterkylan (och några amningstips).

Flaska i sjal eller sele!

Att ge flaska i sjal eller sele går utmärkt, det med. Så matade vi vår förstfödda varenda dag när hon var liten och vi var ute med henne.

Flaskmatning i sjal eller sele är lätt. Lossa lite på sjalen eller selen om det behövs, låt barnet luta nacken mot din hand vid behov – och erbjud flaskan.

Mys på! ❤️ Att bära en liten plutt innanför rocken är möjligen det mysigaste som finns i hela universum. Frysa behöver man inte heller!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *