Amningsmottagningars öppettider sommaren 2019

AMNING, SEMESTERTIDER. Här intill på bloggen finns en lista på 10 sommar-amnings-tips, tänkta för dem som föder i sommar när möjligheterna till amningshjälp på vissa håll är begränsad.

Här kommer en lista, dock ej komplett, på amningsmottagningars öppettider sommaren 2019. Jag tänker mig listan som konsumentinformation.

Om du med inblick i verksamheterna ser något som behöver ändras eller kompletteras (till exempel lägga till en ort som inte finns på listan), kontakta mig gärna. Kontaktuppgifter finns längst ned i denna text. Tack till er som har bidragit med till information till listan!

Amningsmottagningars öppettider sommaren 2019

SÖDERTÄLJE: Södertälje sjukhus tar emot amningsbesök på återbesöksmottagningen och efter sju dagar när möjlighet finns. 

STOCKHOLM/SOLLENTUNA: Sollentuna Amningsmottagning har öppet måndagar och torsdagar. Det råder begränsad kapacitet vissa veckor. Mottagningen har helt stängt två veckor i juli. 

STOCKHOLM: AMSAK specialistamningsmottagning har öppet hela sommaren, men med starkt begränsade resurser. Mottagningen tar i första hand emot ammande med mer komplicerad amning/komplicerade bröstsvårigheter. 

STOCKHOLM: SÖS Amningscentrum har begränsad verksamhet och helt stängt vecka 27-33. 

GÖTEBORG: Amningsmottagningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset har öppet måndag, tisdag, torsdag, fredag med bara en barnmorska i tjänst. Möjlighet finns till tre fysiska besök varje dag. Möjlighet finns även till videosamtal, ”drop-in”, på eftermiddagarna klockan 13-15.

GÖTEBORG: Östra sjukhusets amningsmottagning är öppen för drop in-videomöten klockan 13-15 måndagar, tisdagar, torsdagar och och fredagar. Under dessa dagar finns även utrymme för tre fysiska besök. Bokning av videomöten sker via VGR:s app Mitt vårdmöte.

TROLLHÄTTAN: Amningsmottagningen vid Norra Älvsborgs Länssjukhus har öppet som vanligt. På helgerna tas akut sjuka emot, till exempel ammande med mjölkstockning med mycket hög feber eller ammande med bröstböld.

BORÅS: Amningsmottagningen är stängd 1/6 till 31/8. BB-mottagningen kan kontaktas, men möjligheterna till hjälp är mycket begränsade.

HALMSTAD: Öppet hela sommaren.

VARBERG: Öppet hela sommaren med telefontider samt möjlighet att boka tid varje dag.

VÄXJÖ: Vecka 27-29 har amningsmottagningen öppet på fredagar. Vecka 30-32: Öppet onsdag och fredag. Från vecka 33: Öppet måndag, onsdag och fredag.

JÖNKÖPING: Öppet måndag, onsdag och fredag. Telefontid dagligen.

VÄSTERVIK: Har ingen amningsmottagning längre. Ring BB för rådgivning.

UPPSALA: Stängt vecka 26-33. Om det finns resurser kan amningsmottagningen eventuellt erbjuda hjälp, men det är inget som kan utlovas. 

VÄSTERÅS: Öppet året om.

SUNDSVALL: Öppet året om.

Har du kompletterande information eller ser något som behöver ändras i listan ovan? Du kan kommentera i kommentarsfältet nedan. Jag behöver inte publicera din kommentar – jag kommer att se den ändå. Du kan också gå in på babybaby.ses Facebooksida och använda meddelandefunktionen där. Bloggen har en egen mejladress som syns under ”Om mig och babybaby.se”, men de mejlen når inte alltid fram till mig, så nämnda kontaktvägar är bättre.

10 amningstips till dig som börjar amma i sommar  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *