Bebis trött och less? Klas Klättermus saves the day

VIDEO, BÄRA BARN, TRÖSTA & SÖVA BARN, AMNING.  Klas Klättermus har räddat många stunder i detta hushåll.

Till exempel när bebisen inte tyckt om att sättas fast i sjalen eller selen – då funkar Klas klockrent.  Jag vet ju att bebisen blir toknöjd så fort han är ”fastsatt” och vi kommit utanför dörren. Eller så fort jag halat fram ett bröst inne i sjalen/selen eller börjat med någon för bebisen spännande aktivitet (sitta ner är förbjudet).

Att prata med barnet kan också funka under knytandet eller knäppandet, men Klas Klättermus är mest effektivt här:

En får gärna skumpa/dansa runt på stället, också, medan sjalen knyts eller selen knäpps. Fast har du en pyttebebis ska du kanske inte skumpa riktigt så häftigt som jag gör på videon.

Jag minns en gång när jag bara hade ett barn, en ettåring, och stod i kön till kassan på Ica. Utan att vara medveten om det gungade jag upp och ner på stället och nynnade:

”Det var en gång en mus och den musen hette Klas och han var alltid bjuden…”

Plötsligt insåg att jag inte hade något barn på mig. Hon var ju hemma, med sin pappa! Jag stod alltså solo och hoppade och sjöng (den gången var det Grönsaksätarvisan, tror jag, fantastisk sång!).

Jag tittade upp och min blick mötte blicken hos mannen framför mig i kön.

”Jag glömde bort att jag inte hade något barn på magen”, sa jag.

”Jag vet”, svarade mannen.

Och så tillade han:

”Jag brukar stå och gunga kundvagnen fram och tillbaka tills jag inser att det inte sitter något barn där.”

Sedan sa vi inget mer. Tyst och totalt samförstånd, småbarnsföräldrar emellan.

Har du någon sång eller liknande som är förstahandsval när ditt barn är ledset eller trött och som lindrar – i alla fall för stunden?

Mer om griniga/konstrande bebisar (och möjliga tricks för att göra dem gladare):

Kvällsoro, maratonamning och magknip: 17 akut-tips!   

17 supertrick när bebisen amningsstrejkar  

Video: Söva bebis på pilatesboll (3 min) 

Griniga bebisars matematik  

Ps. Klas, sjal och bröst levererar utanför hemmet också, om minstingen får spader när vi är på en varm buss eller om jag behöver ta upp honom i sjalen eller selen när vi är ute på vift men han helst av allt vill gå och käka fimpar.

7 reaktioner på ”Bebis trött och less? Klas Klättermus saves the day”

  1. Underbart! Vi brukar sjunga skrubba lilla Brummelman när vi badar våran bebbe men har inte testat de andra låtarna från Klas Klättermus, men det ska vi! Vår bebis reagerar väldigt bra på brus om han är övertrött, har en app som heter baby noise som jag älskar! Funkar även bra när bebben är hungrig men har psykbryt och inte vill ta bröstet. Det gör ju i och för sig pilatesboll också men det är ju inte alltid den finns tillgänglig och ibland är 20 sekunders brus att föredra framför att skumpa på stället:) Annars är vår lillunge väldigt förtjust i sång, särskilt Blinka lilla stjärna tycker han är väldigt bra men vi sjunger alla möjliga sånger för honom.

    1. Åh, Brummelman! Den vill min fyraåring höra när vi sitter i badkaret och jag skrubbar honom på ryggen :). Jag älskar Klas Klättermussångerna. Så fina och humoristiska. Vyss lull lilla palt sjöng jag massor för första barnet. Något av småsyskonen bad om den vid läggdags nyligen också.

  2. Våra barn har somnat omedelbart av att bli gungade till ”Love for all seasons” av Right said Fred. Det funkar utmärkt med vår 6 veckor gamla 3a också ?

  3. Åh, Klas Klättermus är min och framförallt bebisens favorit också! Kul att ni har samma favorit ? Framförallt Farmors Visa är favoriten, men även Klättermusvisan sjungs väldigt ofta! Och Brummelman och Grönsaksätarvisan! ? Och godnattvisan sjunger jag varje kväll, den är så fin!

  4. Här är det klättermusens vaggvisa som brukar funka och som min hjärna automatiskt ”slår på” för att lugna eller trösta barnen. Snart tvååringen brukar dock muttra ”ajjj buuuh” för att meddela att jag valde fel sång, det är Trollmors vaggsång (ajajbuff) som är hennes favorit sedan någon månad tillbaka och det är sällan någon annan accepteras. Tur att lillebror som är 3 veckor inte har någon preferens än, så kan min hjärnas auto-program vara rätt med ett barn i alla fall. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *