Video: Bebis i trikåsjal på 3 minuter!

VIDEO, BÄRA BARN. Bebis upp i trikåsjalen på tre minuter! Vår sex veckor gamla bebis somnade i min famn imorse. Här visar jag hur jag gjorde när jag stoppade honom i bärsjalen för att gå iväg och handla.

Jag hade lite bråttom – ville ju inte att den lille skulle vakna! – och hade dessutom ingen spegel eller liknande till hjälp, vilket jag tycker underlättar annars. Då ser man direkt om bebisen hamnat jättesnett eller om tyget snott sig på ens rygg, till exempel. Men det gick bra! Kolla videon strax här nedanför.

Bebis i trikåsjal

Tro det eller ej: bebisen sov faktiskt genom hela förloppet! Det händer emellanåt med lite tur (om barnet vaknar under knytandet brukar han dock somna när jag kliver ut genom dörren och börjar röra på påkarna).

Kanske kan du som vill börja ”sjala” din bebis få lite inspiration av denna video? Jag hoppas det! För att knyta sjal, i detta fall en så kallad trikåsjal, behöver faktiskt inte vara svårt!

Och det behöver inte bli perfekt. Det vill jag gärna förmedla. Bara bebisen har fria luftvägar, har ansiktet fritt och synligt och sitter med knäna högre än rumpan (lite som en groda) är det lugnt. Man kan förvisso behöva öva några gånger innan knytandet sitter i ryggmärgen, men sedan är det oftast väldigt enkelt. Våga testa!

Du kan också titta på den här bildserien, med ett halvårsgammalt barn, för fler tips om hur du knyter och bär i trikåsjal. Eller den här bildserien, med en nyfödd, som visar i princip detsamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *