Poddavsnitt 4: Stina Ekblad och amning bortom bebistiden

BABYBABYPODDEN, AMNING. Här kommer ett sprillans nytt avsnitt av Babybabypodden! Detta avsnitt handlar om att amma bortom bebistiden. Jag begav mig för detta avsnitts räkning till Dramaten och intervjuade skådespelaren Stina Ekblad, som ammade sin son Adrian upp i skolåldern.

Stina Ekblad, skådespelare.

Ni får även höra Adrian, nu i 20-årsåldern, berätta själv! Hur minns han sin amning, hur tänker han kring den idag?

Lyssna! Avsnittet finns här, på Itunes, eller så kan du lyssna genom att trycka på den gröna pilen i spelaren nedan.

Avsnitt 4: Långtidsamning, med skådespelaren Stina Ekblad.

Babybabypodden träffar den kända skådespelaren Stina Ekblad som talar om att amma långt bortom bebistiden. Vi träffar också Stina Ekblads son, nu i 20-årsåldern. Hur minns han sin amning ända upp i skolåldern? Lyssna!

Här är även en kort video med Stina Ekblad och mig, improviserad i skådespelarens loge på Dramaten när vi sågs:

Med vänliga hälsningar från Lisen, en annan ”långtidsammare”.

Här kan du läsa mer från denna blogg om så kallad långtidsamning, det vill säga att amma längre än normen gör gällande, samt om tandemamning – att amma två eller fler barn i olika åldrar.

Tidigare Babybabypodden-avsnitt:

Avsnitt 3: Barns vilja och ovilja att äta, expertintervju

BABYBABYPODDEN AVSNITT 3. Mat och barn är temat för Babybabypoddens tredje avsnitt, liksom i föregående avsnitt. Denna gång besöker vi mottagningen Folke Bernadotte Regionhabilitering vid Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Ska man sluta amma eller sluta ge flaska om ett litet barn inte äter så mycket fast föda ännu?

Avsnitt 2: Makaronträsket, hur kommer man ur det?

BABYBABYPODDEN AVSNITT 2. Hur kommer man som småbarnsfamilj ur makaron- och falukorvsträsket? Den frågan får svar i Babybabypoddens andra avsnitt där barndietisten Sara Ask besöker mig i mitt kök. I podden får Sara Ask frågor som dessa: Hur gör man för att det inte ska bli makaroner i elfte timmen var eller varannan dag, hur får man barnen att äta ordentligt och helst också lite nyttigt?

Avsnitt 1: Babypottning och fråga-svar med barnpsykolog

BABYBABYPODDEN AVSNITT 1. En pytteliten bebis som bajsar och kissar på toa eller potta, är det möjligt? Realistiskt? Javisst. Hör om det i Babybabypoddens första avsnitt. Här möter vi babypottningscoachen Ulrika Casselbrant och föräldern Tove Selenius Moëll, vars bebis på tre månader har slutat att bajsa i blöjan.

 

 

4 reaktioner på ”Poddavsnitt 4: Stina Ekblad och amning bortom bebistiden”

 1. Detta var en fantastiskt mysig podd att lyssna på. Jag har just lämnat min 14 månader gamla dotter hemma i sängen hos sin pappa sovande. Efter att ha först givit henne en tidig morgonslurk som hon med tydlighet bett om (”amma amma” och en babytecknande hand) fast hon aldrig ens öppnade ögonen. Lyssnat på podden på bussen på väg till jobbet. Och njutit av att höra Stina Ekblad prata om att vara ett djur och om det mest naturliga som finns. Underbart! Och vilken bra och välgjord podd! Bravo. Och tack så mycket!

 2. Så bra podd !! Hur ofta kommer avsnitten ut ? Längtar efter nästa ! 🙂

  Och tack för en underbar blogg! Tänk så många mammor den hjälpt, och dessutom, hur många bebisar den där igenom hjälpt <3
  Vilken tur att du finns !

  1. Hej! Tack för fin kommentar och sorry för sent svar, jag såg din kommentar alldeles nyss.
   Tack för dina ord om podden! Det kommer att komma fler avsnitt… men jag vet inte riktigt när. Det är tidskrävande för mig att redigera ljud och det hamnar liksom hela tiden längst ned på prioritetslistan. Men snart (förhoppningsvis)!! 😀 /Lisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *